Василь Іванчо зустрівся у Австрії з губернатором землі Бургенланд Гансом Петером Доскоцілом

20.09.2024 11:27 ПОДІЇ

 

Не менш важливий етап візиту до Австрії – зустріч з губернатором федеральної землі Бургенланд Гансом Петером Доскоцілом, - повідомляє заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

- Уже маємо низку спільних напрацювань і проєктів, тож у фокусі – посилення співробітництва за різними напрямками.

Ми детально обговорили можливість посилення зв’язків в сфері охорони здоров’я та освіти між закладами вищої освіти Закарпаття і Бургенланду. Підтримка академічної спільноти й обмін студентами стануть важливими кроками у цьому напрямку, що сприятиме інтеграції наших спеціалістів і підвищенню їхньої кваліфікації.

Особливу увагу приділили регіональному партнерству між ТГ наших регіонів. Існує велика зацікавленість з боку австрійських громад у співпраці, і ми бачимо потенціал для спільних проєктів у різних сферах.

Обговорили також можливості підтримки нашої енергетичної інфраструктури, зокрема забезпечення генераторами, обігрівачами, іншою технікою та наметами для облаштування пунктів незламності. Подякував за можливість ознайомитися з роботою «Burgenland Energy», дізнатися про особливості генерації електроенергії з відновлюваних джерел, інновації та перехід на «зелену» енергетику. Це критично важливий досвід, зважаючи на виклики, які можуть постати перед нами в зимовий період.

Пан Доскоціл підтвердив готовність і надалі   продовжувати роботу над спільними ініціативами. Тож особливо приємно було передати йому та Надзвичайному і Повноважному Послу України в Австрії Василю Химинцю подяки за організацію відпочинку для наших дітей, підтримку, яку надають українським переселенцям у Бургенланді, та реалізацію міжрегіональних проєктів.

Щиро вдячний Гансу Петеру Доскоцілу за підтримку й готовність до поглиблення співпраці між Закарпаттям та Бургенландом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат