У Словаччині тривають 10-ті, ювілейні, «Дні України в Кошице»

Міськрада Ужгорода 20.09.2024 19:43 ПОДІЇ

 

Щорічний захід відбувається за сприяння словацько-української асоціації «FEMAN», його основна тематика – «Допомога українським дітям в умовах війни, яка триває в Україні, важливість ролі волонтерства та його допомоги Україні».

До роботи форуму долучилася й делегація Ужгородської міської ради, представники управління міжнародного співробітництва та інновацій, управління економічного розвитку міста.

Цьогорічні «Дні» спрямовані на збір гуманітарної допомоги для ЗСУ і для дітей, які постраждали під час війни. Крім того, із понеділка триває марафон безперервного плетіння маскувальних сіток для українських військових у Культурпарку – долучитися можуть усі, хто приходить до волонтерського центру «Сплетіння». Сьогодні закінчили плести вже дев’яту сітку, усі відправлять українським захисникам.

Також у межах форуму провели вже традиційний забіг «Ветеранська миля» за участю ветеранів російсько-української війни. Організатори підготували й велику культурну програму, працює фотовиставка «Закарпаття і війна. Два непрості роки» від Ужгородський прес-клуб, Форум громадських та неурядових організацій Словаччини, України та їхніх міжнародних партнерів / співпраця, досвід, потреби», а також Форум «Економіка, безпека, відновлення України та співпраця муніципалітетів з Україною».

Участь у «Днях України» беруть делегації із Харкова, Чернігова, Тернополя, Чернівців, Ужгорода та інших регіонів.

Міськрада Ужгорода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат