Віктор Микита: Продовжуємо роботу щодо поглиблення звʼязків між регіонами України та штатами США

18.09.2024 23:43 ПОЛІТИКА

 

Провели розширену нараду за участю Міністра закордонних справ України Андрія Сибіги, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової та очільників областей, - повідомив заступник голови Офісу президента Віктор Микита.

Маємо завдання від Президента щодо запровадження єдиного комплексного комунікаційного механізму між нашими областями й регіонами іноземних країн, зокрема штатами США, за безпосередньої участі представників українських дипломатичних представництв, який дозволить налагодити ефективну співпрацю. Над цим системно працюємо.

Роль наших дипломатів у цьому процесі є надважливою, адже це – безпосередній звʼязок з адміністраціями штатів та українською громадою в Америці, а також необхідний міжнародний досвід.

Зараз 9 областей України ведуть активну комунікацію з представниками штатів США. Незабаром буде укладена угода між Запорізькою областю та штатом Пенсільванія. Маємо вже 4 підписані та реалізовані угоди про партнерство. Наші адміністрації активно включилися в роботу та формують пропозиції.

Вирішили обʼєднати зусилля та створити майданчик прямих контактів між очільниками обласних військових адміністрацій, МЗС і Посольством України в Сполучених Штатах Америки. Взаємодію формуємо за напрямками культури, освіти, охорони здоровʼя, соціальної та гуманітарної сфер тощо. Окремо готуємо такий кейс між різними інституціями: налагоджуємо співпрацю між університетами, лікарнями, закладами культури, спортивними школами, реабілітаційними центрами, поліцейськими, рятувальниками та іншими.

Упевнений, що партнерство між областями України та штатами США отримає нову динаміку, яка дозволить посилити наші регіони і громади, а також допоможе налагодити міцний звʼязок між народами й нашими громадянами, які зараз проживають в Америці.

Дякую Міністру закордонних справ Андрію Сибізі, Надзвичайному і Повноважному Послу України в Сполучених Штатах Америки Оксані Маркаровій та керівникам військових адміністрацій за конструктивну роботу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат