На Ужгородщині затримали переправника з неповнолітнім пособником і з ними ухилянта з Черкащини

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України 18.09.2024 13:31 КРИМІНАЛ

Правоохоронці викрили схему незаконного переправлення осіб призовного віку до Словаччини. Двоє місцевих, які за грошову винагороду у розмірі 1000 євро погодилися перевести через державну межу жителя Черкащини, разом з клієнтом затримали поблизу населеного пункту Паладь Комарівці.

Оперативники разом з прикордонним нарядом відділення «Паладь Комарівці» та поліцейськими затримали на ділянці відповідальності трьох осіб чоловічої статі, які рухалися в бік кордону. Один з них, юнак, якому щойно виповнилося 17 років, виявився пособником організатора переправлення. Його завданням було прокладання оптимального маршруту до кордону та відстеження руху прикордонних нарядів.

У ході перевірочних заходів оперативники встановили, що організатор схеми сконтактувався з черкасцем через соцмережі за запропонував послугу з переправлення. Він разом з пособником забрали чоловіка з Ужгорода власним транспортом, потім пересадили у таксі та доправили до прикордонного села Паладь Комарівці. Там, на місці, юнак мав розвідати обстановку та провести «клієнта» до кордону зі Словаччиною.  

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції. У затриманих вилучили мобільні телефони, паспорти громадян України для виїзду за кордон та 1150 євро.

Тривають слідчі дії.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат