Віктор Микита: Ворог не припиняє спроб атакувати обʼєкти критичної інфраструктури України

17.09.2024 19:55 ПОДІЇ

Сьогодні чергова атака була на Сумщину, внаслідок чого частину населених пунктів тимчасово відключили від електропостачання - повідомив заступник голови Офісу президента Віктор Микита. Наміри терористів зрозумілі - знищити наші потужності енергогенерації та залишити людей без світла.

Враховуючи спрямування ворога на обʼєкти енергогенерації та маючи на меті налагодити ефективне й вчасне реагування відповідних структур, органів місцевої влади та самоврядування на можливі загрози, на базі Міністерство розвитку громад та територій України утворено Координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення Сумської області під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії.

До штабу увійшли представники МВС, Національної поліції, ДСНС, Укренерго, Міненерго, МОЗ, МОН, УЗ, Укрпошти, ОВА, органи місцевого самоврядування та інші.

Ситуація на Сумщині контрольована. Вживаються відповідні заходи з відновлення інфраструктури. Залучені необхідні сили та засоби. Тривають ремонтні роботи, в деяких населених пунктах енергозабезпечення здійснюється шляхом увімкнення альтернативних джерел генерації, розгорнуто «Пункти незламності», на місцях працюють представники ОВА, громад та інші. Залучено необхідні матеріальні ресурси.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат