Двох закарпатців засудили до 7 років тюрми за переправлення ухилянтів до Словаччини

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 17.09.2024 15:40 КРИМІНАЛ

За публічного обвинувачення прокурора Ужгородської окружної прокуратури двох осіб засуджено за незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Суд призначив їм покарання – по 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також кожного з чоловіків позбавили права обіймати посади в державних органах чи органах місцевого самоврядування строком до 3 років.

Жителів Ужгородщини затримали при спробі незаконно переправити двох військовозобов’язаних до Словаччини в обхід пунктів пропуску. Вони підшукали двох «клієнтів» та за 1500 доларів США з кожного погодилися допомогти їм покинути Україну всупереч існуючій забороні на виїзд.

Осіб викрили у березні 2023 року на околицях обласного центру. Один із переправників намагався втекти від правоохоронців і навіть стрибнув у водойму та певний час переховувався там.

Варто зазначити, що обвинувачені вже раніше спільно притягалися до відповідальність за крадіжку та розбійний напад. Наразі вказаний вирок щодо них ще не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат