Дозвіл на удари

14.09.2024 12:14 ПОЛІТИКА

Росія щодня атакує Україну ракетами та дронами. Щодня гинуть українці, руйнується наша інфраструктура, розвалюється економіка. Ворог пре не лише на Донбасі, але й починає знищувати прикордонну Чернігівщину, Сумщину та Харківщину. У ворога вистачає ракет. А окрім того, ракети для росіян не жаліють їхні партнери з авторитарних держав. Північна Корея надає росіянам сотні своїх балістичних ракет, а тепер ще до подібної допомоги долучився Іран.

Як можна цьому протистояти? Звичайно ж, просити про подібну допомогу наших партнерів. Адже у нас більше друзів і їхня допомога може бути значно суттєвішою, за ту допомогу яку отримує росія від своїх прихильників-диктаторів.

У першу чергу, ми просимо далекобійні ракети і дозволу на те, щоб бити західними ракетами по території росії. І тут наші західні партнери явно гальмують. Вони все ще не переконані, що це може дати ефект і привести до перемоги України.

Цього тижня до України прибули високоповажні гості з США, Британії та інших країн. У Києві відбувся черговий форму «Кримська платформа». Здається щось трохи зрушило з місця. Є неформальна домовленість, що нам таки дозволять бити по росії західними ракетами. Ми надали список об’єктів, які маємо намір атакувати. У першу чергу, це - військові аеродроми та військові бази, з яких по Україні б’ють росіяни. Якщо такий дозвіл буде, то ворогу потрібно буде у терміновому порядку перекидати літаки та ракетні комплекси подалі від нашого кордону, а це не так просто.

Одним словом, на Заході вже готові до загострення. Більше того, американський Пентагон вже має контракт на проведення експерименту щодо впливу ядерних ударів на сільське господарство. Тобто, в США вже готуються до можливої ядерної війни. Можливо, це не є підготовкою, а просто таким чином американці дали зрозуміти росіянам, що якщо ті затіють ядерну війну, то буде адекватна відповідь.

І все ж. Були для України і не зовсім добрі сигнали від партнерів. У них також закінчується зброя. Та й грошей вже не можуть давати стільки, скільки давали раніше. Американці сказали, що навряд чи Україні вдасться виграти цю війну і повернути наші кордони до стану на 1991 рік. Хоча вони й визнають суверенітет України і кажуть, що Крим незаконно захоплений. Навіть турецький президент Ердоган виступив і сказав, що Крим повинен бути повернутий Україні.

Але щоб повернути наші землі, потрібно воювати. А ресурсів все менше. Головним чином, не вистачає воїнів. Американці також сказали, що для ведення війни у 2025 році Україні потрібно 100 млрд. доларів, а такої суми США нам вже дати не зможе.

Та й Міжнародний валютний фонд вже оголосив, що фінансової допомоги буде менше і закликав Україну підняти податки. Наша влада підняти податки погодилася. І тарифи на комуналку піднімуть. Але всі ці дії матимуть тимчасовий характер. Тепер вже цілком очевидно, що у війнах перемагають економіки. У росії після західних санкцій також виникли серйозні проблеми, але вони ще там якось тримаються. Нам значно важче. І ми на гачку. Бо просто так у цьому світі гроші не дає. Навіть якщо нам вдасться досягти миру, то наступні часи будуть дуже важкими. Ми втратили економічний суверенітет і наступні покоління будуть працювати не на розвиток країни, а на те, щоб погасити борги.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат