На Закарпатті судитимуть адвоката, якого викрили на одержанні 1600 доларів США хабаря

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 09.09.2024 22:40 КРИМІНАЛ

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо адвоката з Хустщини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншою особою (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Раніше чоловіка викрили на вимаганні та отриманні частинами 1600 доларів США хабаря. Як було встановлено в ході розслідування, за неправомірну вигоду він обіцяв вплинути на рішення органу пробації, використовуючи власні зв’язки.

Він мав сприяти засудженому закарпатцеві, аби той, відбуваючи умовний термін покарання, не з’являвся у держустанову щомісяця. Це дало б змогу безперешкодно виїхати за межі області. У випадку відмови у наданні коштів адвокат повідомляв, що вплине на те, аби чоловіку замінили випробувальний термін на відбування реального покарання.

Розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат