Ракетна атака

31.08.2024 09:40 ПОЛІТИКА

Україна пережила наймасовішу ракетну атаку з боку ворога. Понад сотня ракет і понад сотня безпілотників атакували майже всі регіони України. Нашим силам протиповітряної оборони вдалося збити більшість ракет та безпілотників, однак багато з них влучили в цивільні об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури.

Закарпаття вважається безпечним регіоном, але цього разу на нашу територію залетіли дві ракети ворога.

Закарпатський 650-й окремий зенітно-кулеметний батальйон ЗСУ збив крилату ракету на межі нашої та Львівської областей. Вона прямувала до нашого регіону. Одна з ракет була збита над Перечинщиною і осколки впали поблизу села Турички. Мешканці навколишніх сіл, які ходили в той час до лісу по гриби, знаходили осколки і хизувалися ними в соцмережах.

Звичайно ж, про повну безпеку у таких випадках вже говорити
не можемо. Від початку війни на Закарпатті одна ворожа ракета влучила в енергооб’єкт на Воловеччині. Під час минулого ракетного удару в нашу область також залітала ракета, яка потім повернула в бік Львівщини. І ось цього разу у повітряний простір нашої області залітали дві ракети.

Небезпека в тому, що навіть збиті ракети можуть нанести шкоду і часто від осколків стаються руйнування та загоряння. Цього разу все обійшлося на Закарпатті. Але по всій Україні було багато руйнувань. На жаль, вже не залишилося жодної ГЕС, яка б не зазнала ракетної атаки. Цього разу росіяни влупили по греблі Київського моря у Вишгороді. Було також зруйновано ряд інших енергетичних об’єктів. Головним чином – розподільчих. Дісталося і енергетичним об’єктам Укрзалізниці і довелося терміново міняти електровози на тепловози.

Ракетний удар по енергетичним об’єктам відчули всі українці. Знову почалося відключення електроенергії. У деяких регіонах були екстрені відключення. У нас обійшлося графіками. Але відключення навіть за графіками є болючим ударом по споживачам. Навіть важко уявити, як у таких умовах будемо зимувати. Ставка була зроблена на енергетичну децентралізацію. Наша область добре забезпечена альтернативними джерелами електроенергії. Але більшість відновлювальної електроенергії акумулюється у центральну мережу і звідти розподіляється по регіонам. Тому не може бути такого, щоб у всіх областях вимикали електроенергію, а на Закарпатті ні. Будемо терпіти разом зі всіма.

Масований ракетний удар ворог завдав у відповідь на наш наступ у Курській області. Деякі іноземні ЗМІ повідомляють, що в липні була неофіційна домовленість між росіянами і нами, що ніхто не буде завдавати ударів по енергетиці, але росіяни не дотрималися слова, бо дуже розізлилися через те, що наші війська увійшли до росії. Звичайно ж, ворог не зупиниться і цей ракетний удар не буде останнім. Експерти кажуть, що росіянами було використано лише половину з накопичених ракет і на нас чекає ще один масовий ракетний напад. І не виключено, що бити окупанти будуть вже не лише по енергетичній структурі, але й по адміністративним будівлям.

Як ми можемо захиститися? Ми можемо також наносити удари у відповідь. Але своїх ракет ми не маємо, бо свого часу всі їх віддали росіянам. Цього тижня президент Зеленський таки сказав, що нам вдалося зробити свою власну балістичну ракету. Назвали її «Паляниця». Дальність дії до 700 кілометрів. Але про серійне виробництво поки не йдеться. Ми благаємо своїх західний партнерів дати нам дозвіл на використання їхніх ракет по території росії, але американці та інші партнери дозволу не дають. Бояться, що росіяни розпочнуть атаку на країни НАТО. Тому наразі доводиться нам бити по росії тим, що у нас є. І б’ємо. Останнім часом все успішніше. Лише за ці останні дні ми вразили потужні нафтобази ворога. І це лише початок. Експерти кажуть, що ми вже маємо бойових безпілотних апаратів більше, ніж ворог. Кров за кров.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат