Помер колишній футболіст, відомий закарпатський голкіпер - Степан Шкірта

30.08.2024 13:34 СПОРТ

На превеликий жаль, нині, 29 серпня 2024 р., на 83 році життя не стало знаного голкіпера з Мукачева Степана Юрійовича Шкірти. Автор цих рядків (В. Гаджега) не бачив гру Степана Юрійовича. Через те попросив іншого голкіпера, майже ровесника С. Шкірти — колишнього гравця ужгородського «Спартака» та «Верховини», київського «Динамо» Андрія Гаваші згадати хоча один епізод з футбольного життя Закарпаття, де на полі був він та мукачівець С. Ю. Шкірта.

Ой, шановний, у таку годину дуже важко згадувати про людину, яка ще вчора…, — почав Андрій Андрійович. Найперше моє співчуття його родині та близьким. А врізався мені у пам’ять епізод з мого футбольного життя, якому уже півстоліття з гаком. 1967 рік. У цьому сезоні у чемпіонаті Закарпаття брало участь рекордна кількість команд — 28. Вони були «розбиті» на дві зони. У першій, де грав мій ФК «Хімік» Перечин, ми зайняли перше місце. Буквально на очко від нас відстали гравці мукачівського «Меблевика» та берегівського «Кооператора». У другій зоні підсумкову турнірну таблицю очолив ФК «Мукачівпралад» Мукачево у складі якого був і мій візаві Степан Шкірта. Футболісти з міста над Латорицею стали переможцями своєї зони уже за три тури. Команда у них була гарна. Організатори змагань, щоб назвати чемпіона Закарпаття, вирішили провести два матчі: один у Мукачеві, а другий у Перечині. Гра на берегах річки Латориця завершилася нульовою нічиєю. А це говорить про те, що головними героями матчу були воротарі. Гра–відповідь у наймолодшому місті області теж завершилася внічию — 1:1. Гол у ворота Степана Шкірти провів колишній гравець київського «Динамо», донецького «Шахтаря» та капітан команди «Карпати» Львів Іван Диковець, а   забив м’яч Іван Корпанець. Уже думали, що проб’ємо пенальті або у крайньому випадку ще відіграємо два тайми по 15 хв. і на тому закінчимо. Та ні. Організатори пішли далі. Вони вирішили провести третій фінальний матч. Він відбувся на центральному полі ужгородського стадіону «Авангард. Головним арбітром був призначений суддя всесоюзної категорії Олександр Малець. Ця вирішальна гра теж завершилася нульовою нічиєю.

Отже, три матчі й в усіх трьох головними героями стали воротарі: у «Хіміка» — Андрій Гаваші, а у «Приладиста», на превеликий жаль, уже покійний Степан Юрійович Шкірта.                  

Співчуття рідним, зокрема донькам Валерії та Мар’яні, зятям Ігорю та Олегові, а також внукам, близьким та тим, хто знав цю напрочуд гарну людину. Дуже сумно, бо нас залишають кращі й найрідніші. Вічна пам'ять!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат