День незалежності в Ужгороді - програма святкових заходів на 23-24 серпня

22.08.2024 18:28 ДОЗВІЛЛЯ

У суботу, 24 серпня 2024 року, уся країна відзначатиме 33 річницю незалежності. З нагоди свята в Ужгороді проведуть низку культурно-мистецьких заходів. День Незалежності відзначатимуть концертами, виставками, майстеркласами, під час яких, зокрема, збиратимуть гроші на потреби ЗСУ.

23 СЕРПНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

О 15:00 у Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая відкриють виставку «Митці з передової» із творів Михайла Ходанича – скульптора, члена НСХУ, викладача Закарпатської академії мистецтв, який нині служить у лавах ЗСУ, та Максима Плеші – художника, захисника-добровольця, який 23 серпня 2023 року загинув у війні проти російських загарбників.

О 15:00 в Ужгородському Скансені – відкриття VI Міжнародної виставки «Натхненні лялькою». Свої роботи представлять майстрині-лялькарки, а також всі, хто виготовляє традиційні іграшки з природних матеріалів (глини, дерева, соломи).

О 15:00 в Ужгородському замку (Краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького) розпочнеться науково-патріотичний захід «Моя Україна – єдина та вільна» і відкриття виставки малюнків дітей тимчасово переміщених осіб Ужгородської зразкової студії образотворчого мистецтва «Золота палітра».

Також відвідувачам музею представлять доповнення до виставки «Галерея Прапорів» та книжково-ілюстративну виставку «Миті історії української незалежності».

О 16:00 у Закарпатській обласній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка проведуть засідання Книжкового клубу до Дня Незалежності України, де обговорять роман «Марія» Уласа Самчука. Також відвідувачам книгозбірні представлять книжково-ілюстративні виставки «Незалежна Україна на всі віки на всі часи» та «Прапор свободи і волі».

У Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва протягом дня триватиме патріотичний відеомарафон «В маленькому серці живе Україна», книжково-ілюстративні виставки «Живи, моя державо Україно!», «В Україні наша доля й воля» та банер дитячих думок «Чому круто бути українцями».

О 19:00 на площі Театральній пройде патріотичний холі-фест, який організовують Рух підтримки закарпатських військових-Ужгород та Творчі Волонтери Ужгорода. Купуючи пакетики з жовтою та синьою фарбою, учасники фесту донатитимуть на ремонт бойових авто.

24 СЕРПНЯ (СУБОТА)

Ужгород традиційно зустрічатиме День Незалежності молитвою за Україну.

О 06:00 на площі Народній виступатиме Заслужений академічний Закарпатський народний хор. У межах заходу відбудеться спільне екуменічне богослужіння за участі представників різних конфесій, а також уперше до події долучаться онлайн учасники з країн Європи і США.

О 10:00 у Боздоському парку відкриється ярмарок крафтових виробників вина, сиру та меду. Для дітей проводитимуть майстеркласи з аквагриму і тату, фотосесії і танцювальний флешмоб.

Об 11:00 Закарпатський академічний обласний театр ляльок «Бавка» безкоштовно покаже виставу «У нашім Раї на Землі».

о 18:00 – концерт просто неба «З Днем народження, Україно!» у виконанні Академічного симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії на площі Євгена Фенцика.

Протягом 23-24 серпня на набережній Незалежності триватиме традиційна благодійна акція «Фото патріота». Ужгородцям та гостям міста пропонують фотосесію в патріотичному стилі за довільний донат на ЗСУ. Цього року елементами декору стануть величезний автентичний буковинський килим і старовинна прядка, а ще багато старовинних вишитих сорочок з різних регіонів України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат