Верховна Рада визначила порядок примусового відчуження землі та будинків в Ужгородському районі

21.08.2024 19:21 ПОДІЇ

Верховна Рада на сьогоднішньому, 21 серпня, пленарному засіданні проголосувала 228 голосами прооєкт Закону України   №9549 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури.

Про це в своєму Телеграм-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

У офіційному висновку Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України вказано, що в контексті цього законопроєкту йдеться про особливості примусового відчуження земельних ділянок та іншого нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності в умовах воєнного стану для розміщення об'єктів оборонно-промислового комплексу та об'єктів інфраструктури в Ужгородському районі Закарпатської області.

Цим передбачається примусове відчуження за рішення Закарпатської ОВА протягом дії режиму воєнного стану в Україні вказаного майна приватної ьта комунальної форм власності.

Відшкодування вартості відчужених землі та майна передбачається за рахунок коштів державного бюджету.

При цьому, встановлюється заборона на оскарження до суду рішень Закарпатської ОВА щодо примусово відчужених земельних ділянок і об'єктів нерухомості.

Законопроєкт було внесено на розгляд парламенту урядом, зокрема - Міністерство цифрової трансформації.

У пояснювальній записці йдеться про те, що документ має прискорити з 6 до 2-3 місяців відведення земельних ділянок для інфраструктури зв’язку. За новою процедурою землю відчужуватимуть в Ужгородському районі, зокрема земельні ділянки площею 100-500 м2 вздовж автомобільних та залізничних шляхів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат