На ворожій території

10.08.2024 13:10 ПОЛІТИКА

Війна набула несподіваного розвитку. Цього тижня українські війська перетнули кордон росії і захопили частину Курської області. Ворог у паніці, бо просто не чекав такого розвитку подій. Це ж вони думали, що вони можуть захоплювати наші території і знищувати наших людей, а тут такий поворот.

Українським військовим вдалося за перший же день бойових дій на території Курської області захопити в полон сотні російських військових строкової служби. Головним чином — прикордонників. Ми пройшли майже 35 кілометрів і захопили майже 350 квадратних кілометрів росії.

Дійшли до знакового міста Суджа. Знакове воно тим, що тут розташована найбільша в Європі газова станція, через яку експортувався російський газ до Європи. Ну, і крім того, поруч уже знаходиться курська атомна станція.

Перелякані росіяни почали роздумовувати, що це за маневр української армії. Мовляв, у нас уже нема кому утримувати лінію фронту, а ми ще й поперлися на територію росії. Знервований путні зібрав силовиків і наказав негайно витіснити українські війська з Курської області.

Але наші не відступали і захопили з десяток населених пунктів.

Росіяни вперто вважають, що Україна цим наступом має намір просто відтягнути сили російської армії з інших ділянок фронту. В Україні ж також дехто вважає, що це намір створити сіру зону, щоб росіяни не моли більше атакувати Харків та йти на Сумську область. Кажуть, що саме в Курській області було сконцентровано великі сили російської армії, яка готувала наступ на Суми.

Також була версія про те, що українські війська мають намір захопити курську атомну станцію. Російські війська не матимуть можливості стріляти в бік АЕС, бо буде катастрофа. Адже так само росіяни легко захопили нашу Запорізьку АЕС і ми не можемо їх звідти витіснити.

Також є версія, що цим наступом Україна хоче похитнути настрої у самій росії. Росіяни повинні нарешті зрозуміти, що путін розв’язав війну не лише проти України, але й проти власного народу.

Найбільш оптимістичні українські експерти кажуть, що наступ на Курську область української армії є лише початком грандіозного контрнаступу і скоро ми звільнимо значні наші території. Мовляв, путін висловив умови, що переговори про примирення можливі, але кордони повинні бути непорушними у нинішній конфігурації. Тепер уже цілком зрозуміло, що це дурниця, бо нинішня конфігурація вже передбачає частину Курської області в межах України.

Та й узагалі, переговори про примирення вже будуть вестися не під диктовку москви, адже у нас з’явилася певна перевага. Особливо після того, як нам надали літаки F-16. Більше того, ми вже дали зрозуміти ворогу, що і Крим скоро повернеться в лоно України, бо його відвоювати буде значно легше, ніж захоплений Донбас.

Одним словом, у окупантів відчувається певний переляк. Вони вже поговорюють про те, що пора оголошувати війну, а не СВО, і почати масову мобілізацію. Дехто закликає вжити тактичну ядерну зброю.

Ситуація явно загострюється, але ми вже не в такій безнадії, як це було останнім часом. Хоча… Деякі експерти кажуть, що перехід українських військ на територію росії є дуже ризикованим кроком і навіть кроком відчаю. Росіяни можуть вдатися до ще більшої агресії і почати захоплення ще більших наших територій, а відбивати цю агресію у нас вже не буде чим. Ну, це песимісти. Сподіваємося, що вони помиляються.  

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат