Близькосхідний вибух

03.08.2024 11:33 ПОЛІТИКА

Світ продовжує сходити з розуму. Схоже на те, що все йде до глобальної війни. Здавалося б, всіх має навчити наша війна з російськими орками. Але ні. Трусити зброєю хочуть й інші держави.

Зараз накипіло на Близькому Сході. Оточений мусульманськими країнами Ізраїль вирішив показати сусідам, що і надалі буде мститися терористам Хамасу, які в жовтні минулого року вчинили різанину в Ізраїлі. Тоді влада Ізраїлю пообіцяла мститися доти, доки не буде знищено останнього терориста. Такі заяви виглядали доволі дивно, бо навколо Ізраїлю країни з явно антисемітськими настроями. Вони себе називають віссю опору, а Ізраїль їх називає віссю зла.

Так от. Ізраїль дійсно методично знищував терористів і зачищав території. Інколи переходив межу і під час зачисток гинули мирні люди. Через це по всьому світу почали проходити акції проти євреїв і на підтримку палестинців. Але мало хто вірив, що ізраїльтянам вдасться знищити лідера Хамасу Ісмаїла Ханію. Той мав авторитет у всьому мусульманському світі і був під надійною охороною Ірану. І саме коли Ханія прибув до Тегерану на інавгурацію нового президента Ірану Пазешкіана Ізраїль наніс удар по місцю де перебував Ханія. Лідер Хамасу загинув.

Арабський світ вибухнув. "Тут треба наголосити, що для іранців допущення вбивства гостя у себе вдома – це велика ганьба та безчестя. Фактично це демонстрація того, що Тегеран – це прохідний двір, де твої друзі та союзники не можуть почуватися в безпеці", – прокоментував вбивство Ханії ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін.

Помста буде. Професор близькосхідних досліджень у Джорджтаунському університеті Надер Хашемі сказав у коментарі ВВС, що вбивство Ганії наблизило регіон до тотальної війни більше, ніж будь-що раніше. Духовний лідер Ірану Хаменеї вже дав наказ своїм військам нанести прямий удар по Ізраїлю. І тут вже одними дронами не обійдеться. Будуть ракети.

Зараз цей регіон стає найгарячішою точкою в світі. Наша війна проти російського агресора затьмарена подіями на Близькому Сході. Через втрату інтересу до нас росія може наростити удари по Україні, включно з цивільними об’єктами. Та й допомога союзників для України зменшиться, бо у нас спільні союзники з Ізраїлем. І ні США, ні Британія та інші західні держави не мають наміру втрачати єдиний надійний форпост на Близькому Сході, яким є Ізраїль.

То як нам бути у такій ситуації? Мобілізуватися, стиснути зуби і боротися. До речі, кажуть, що нам вже передали декілька літаків F-16. Колись говорили, що наявність у нас цих літаків може переломити хід у війні на нашу користь. Але тепер ми розуміємо, що ці літаки не є панацеєю. Все що ми зможемо – трохи краще захищатися від російських ракет. Панацеї у цій війні взагалі немає. Лише зараз ми зрозуміли, що віра в перемогу у нас була виключно на патріотизмі і ненависті до ворога. Це багато що значить, але для перемоги потрібна сучасна зброя, якої повинно бути більше, ніж у ворога. Ну і кваліфіковані військові. Наразі і першого, і другого у нас зовсім мало. Тому й воюємо з тим, що маємо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат