Мешканка Берегівського району у соцмережі «розганяла» російську пропаганду

24.07.2024 23:28 КРИМІНАЛ

На Закарпатті СБУ викрила чергову прихильницю «руського міра», яка в соцмережах виправдовувала війну рф проти України.

Контррозвідники СБУ в Закарпатській області задокументували протиправну діяльність мешканки Берегівського району, яка з власного акаунту в одній із соцмереж «розганяла» російську пропаганду.

За даними слідства, громадянка України репостила кремлівські наративи про «справедливу» війну росії проти України, нібито відсутність кордонів України, про «внутрішні справи росії – на «своїй» території», «українські біохімічні лабораторії» та іншу цинічну брехню.

Прихильниця «руського міра» також поширювала на своїй сторінці одіозні заяви про війну в Україні президента рф владіміра путіна і постійного представника рф в Раді безпеки ООН василя небензі.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України, а також глорифікації представників збройних формувань рф.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання громадянки України співробітники спецслужби вилучили засоби зв’язку, з яких зловмисниця поширювала пропагандистський контент.

Слідчі СБУ в Закарпатській області повідомили агітаторці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Їй загрожує до 5 років ув’язнення.

Розслідування проводили слідчі СБУ в Закарпатській області за матеріалами контррозвідки за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат