В Ужгороді розпочав роботу форум «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції»

18.07.2024 15:18 ПОДІЇ

 

В обласному центрі Закарпаття розпочав роботу дводенний форум «Ветерани і громада: пошук можливостей для реінтеграції», - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. - Його мета – обмін досвідом у впровадженні кращих практик реалізації державної ветеранської політики задля надання якісних соціальних послуг ветеранам та ветеранкам.


Долучився до обговорення спільно із заступником міністра у справах ветеранів України Русланом Приходьком, колегами з обласної ради та інших державних інституцій, партнерами із Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, які активно працюють у напрямку підтримки ветеранів, представниками територіальних громад, громадських організацій та самими ветеранами.

Мені дуже імпонує позиція Руслана Приходька щодо того, що про проблеми ветеранів потрібно говорити із самими ветеранами, потрібно будувати роботу з ними передусім на місцях –   у громадах, де вони проживають. Звідти починається їх повернення до життя особистого і суспільного. Тому потрібна максимальна взаємодія між усіма міністерствами, регіональною владою, громадськими організаціями, щоб забезпечити нашим воїнам гідне життя після повернення з передової.

В області діє чимало ініціатив для ветеранів та їхніх родин. Тут варто згадати будівництво сучасного реабілітаційного центру, створення Ветеранського простору «ВДОМА», послугу безкоштовного зубопротезування та відшкодування витрат вартості лікарських засобів з лікування псоріазу, компенсації відсотків за кредитами на придбання житла у межах програми єОселя та чимало інших.

Важливість і цінність заходу у тому, що він є дискусійним майданчиком для державної, обласної, місцевої влади та громадянського суспільства із демобілізованими захисниками.   Це нагода переглянути наші досягнення, зрозуміти, де є недопрацювання і що слід змінити.

Тільки у тісній комунікації та взаємодії із ветеранами, фахівцями у різних сферах можемо спільно зробити якомога більше, щоб показати, що ми цінуємо і дбаємо про наших захисників і захисниць.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат