На Закарпатті 126 ветеранів подали заяви на безоплатне зубопротезування

16.07.2024 19:55 СОЦІО

На Закарпатті 126 ветеранів подали заяви на безоплатне зубопротезування в межах розширеної цьогоріч регіональної програми, - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький. - Найчастіше за такою послугою зверталися мешканці обласного центру, Ужгородського, Мукачівського та Берегівського районів.

52 ветеранам уже провели зубопротезування. Вартість виконаних робіт на суму більш ніж пів мільйона гривень відшкодували стоматологічним установам і лікарям-ФОПам.

Дуже важливо, щоб наші воїни були максимально захищеними та знали, що в тилу про них дбають і готові докласти максимум зусиль для їхнього відновлення після поранень, отриманих травм.

Цьогоріч в обласному бюджеті на послуги з безоплатного зубопротезування передбачено 1,5 млн грн у межах програми соціальної підтримки та реабілітації ветеранів війни, військовослужбовців та членів їхніх сімей на 2023-2024 роки.

Такі послуги можуть отримати учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни. За регіональною програмою закладам відшкодовують до 10 тис. грн на одну людину.

Важливо, що ветеран може самостійно обрати фахівця чи заклад, у якому лікуватиметься. Щоб забезпечити компенсацію, особа повинна подати відповідну заяву до департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОВА.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат