На Тячівщині судитимуть депутата за шахрайське заволодіння землею вартістю 1,2 млн грн

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 05.07.2024 11:06 КРИМІНАЛ

Прокурор Тячівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо депутата Нересницької сільської ради за фактом шахрайства в особливо великих розмірах і використання підробленого документу (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений проігнорував вимоги законодавства та шахрайським шляхом заволодів земельною ділянкою у с. Нересниця на Тячівщині. Площа землі становить 0,80 га, а вартість – майже 1,2 млн грн.

У 2021 році чоловік одержав дозвіл на розробку проєкту землеустрою на ділянку, яка призначалася для ведення особистого селянського господарства. Оформлюючи право власності на майно вже після повномасштабного вторгнення рф в Україну, підозрюваний проігнорував положення Земельного кодексу України, які регулюють такі дії на період воєнного стану.

Не маючи належних підстав для отримання землі, він використав фальсифіковане рішення селищної ради, надав його держреєстратору і, як наслідок, набув у власність згадану ділянку. У подальшому ж відчужив її третій особі.

У період слідства прокурори також заявили цивільний позов, аби витребувати ділянку з чужого незаконного володіння і повернути громаді.

Досудове розслідування здійснював Тячівський райвідділ поліції.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат