На Закарпатті викрили міжрегіональне наркогруповання, організатор якого колишній поліцейський

05.07.2024 16:11 КРИМІНАЛ

В ході проведення оперативних заходів, спрямованих на протидію наркозлочинності, співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області заблокували канал постачання наркотиків до регіону. Під час розслідування вдалося встановити, що організатором схеми є 40-річний голова однієї з профспілкових організацій, який в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну виїхав з Дніпропетровської області на постійне місце проживання до Закарпаття.

Прибувши до регіону зловмисник продовжив підтримувати зв’язки зі своїми спільниками з Дніпропетровщини. За ініціативи 40-річного фігуранта, разом вони налагодили схему для постачання наркотоварів, які в подальшому організатор збував мешканцям області.

Правоохоронцям вдалося встановити, що для приховування злочину та оперативної доставки, фігуранти користувалися послугами однієї з логістичних компаній. В ході документування злочинної діяльності оперативники зафіксували близько 10 таких трансферів.

Експерти у своїх висновках підтвердили, що речовина, яку постачали наркоторговцю з Дніпропетровської області, є особливо небезпечним наркотичним засобом. Також їх протиправну діяльність підтверджують зафіксовані правоохоронцями телефонні розмови.

Організатора та двох спільників, підозрюваних в налагодженні міжрегіонального каналу наркоторгівлі поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Злочинну діяльність зловмисників припинено. За скоєне їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна, повідомляє Відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

Віталій Глагола
повідомив, що йдеться про Сергія Джихура – колишнього міліціонера, тепер голову Первинної профспілки «Правозахисники країни». З міліції його з ганьбою звільнили за пʼянку та втрату табельної зброї. Після цього Джихур роками дискредитував у своїх дописах роботу правоохоронних відомств, напевно через особисті образи, а прикривав це все бурхливою діяльністю профспілки.

З початком війни він втік з рідного Дніпра до Закарпаття. Тут придбав собі будинок та планував спокійно приторговувати наркотиками.


5 липня екс-міліціонера Сергія Джихуру відправили за ґрати без права внесення застави.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат