Закарпаття посідає перше місце в Україні за відкриттям нових підприємств

04.07.2024 21:49 ПОДІЇ

Сьогодні ЗМІ опублікували аналітику щодо закриття ФОПів в Україні в умовах воєнного стану, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. - За даними YouControl.Market, за перше півріччя 2024 року закриття ФОПів зросло на 54%, а компаній – на 15% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.


У цьому рейтингу немає Закарпаття – і зовсім не випадково.

Динаміка приросту кількості підприємців у нашому регіоні зросла на 21% у порівнянні з першим півріччям 2023 року. Це на 11,3% більше, ніж загальний показник у країні.

У що це трансформувалося для Закарпаття: надходження коштів до місцевих бюджетів лише у першому кварталі 2024 року (у зіставних умовах) зросли на 130,8% (+534 млн грн), порівнюючи з минулим роком.

Завдяки сприятливому економічному клімату та вектору на захист інтересів бізнесу наш регіон посідає перше місце в Україні за відкриттям нових підприємств. І ця динаміка лише збільшується.

У що це трансформувалося для ЗСУ: лише в першому кварталі 2024 року Закарпаття спрямувало на оборону та безпеку майже 678 млн грн. Міста Мукачево й Ужгород увійшли до всеукраїнських рейтингів за цим коефіцієнтом.

Це один із найбільших показників серед усіх областей країни попри те, що ми – один із найменших регіонів і маємо чи не найменший бюджет за обсягом.

Мова цифр гучніша за популізм.

Дякую бізнесу за довіру та громадам за те, що підтримали регіональний курс на розвиток економічного сектору в умовах війни.

Дякуємо нашим захисникам за міцність і героїзм!

Рухаємося далі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат