Закарпатців будуть штрафувати за використання електрики для непобутових потреб без погодження

03.07.2024 12:29 СОЦІО

З 1 липня побутовим споживачам заборонено використовувати електроенергію для непобутових потреб без наявності окремого договору з обленерго.

Як повідомили в АТ "Закарпаттяобленерго", електрична енергія, яка використовується на об’єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу) та надання інших платних послуг, в тому числі у сфері сільського/зеленого туризму, повинна обліковуватися за цінами для непобутових споживачів.

Згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, на об’єкті такого побутового споживача має бути забезпечений окремий комерційний облік електричної енергії, що використовується на непобутові потреби.

У разі виявлення оператором системи розподілу фактів споживання побутовим споживачем електричної енергії на непобутові потреби побутовому споживачу, в якого будуть виявлені вищезгадані порушення, буде здійснено перерахунок вартості за фактично спожиту електричну енергію за відповідним комерційним тарифом за попередні 6 місяців.

Також споживач повинен ПРОТЯГОМ ОДНОГО МІСЯЦЯ з моменту виявлення факту порушення здійснити заходи з усунення порушення шляхом негайного припинення споживання електричної енергії на непобутові потреби та укладення відповідних договорів з ОСР та постачальником щодо використання електроенергії за відповідним комерційним тарифом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат