Благодійна акція в Угорщині на підтримку закарпатських церков

Таміла Рахівська 29.06.2024 20:34 СОЦІО

З нагоди сторіччя угорського підрозділу Ордену Йоганнітів влаштовано масштабну благодійну акцію – збір на підтримку сотні закарпатських церков, – повідомляє KARPAT.IN.UA.

Мета акції «Нехай сто дзвонів звучать за мир!» (Szóljon 100 harang a békéért!) – надати допомогу церквам для оплати комунальних послуг, щоб дзвони не замовкали.
Внаслідок тривалої російсько-української війни забезпечувати церкви опаленням та електроенергією стає дуже важко. Багато людей покинуло свої домівки, і через це в громадах погіршилася можливість утримувати храми, так як переважна більшість пожертвувань надходила від прихожан.
На Закарпатті дзвони є в 101 реформатській церкві, майже в такій же кількості римо-католицьких храмів та 37 греко-католицьких, де служба проводиться угорською мовою.
На сайті budapest-johannita.hu/adomany перераховано сто закарпатських населених пунктів, для церковних громад яких збирається допомога. Серед них, зокрема, Тячів, Велика Добронь, а також міста Ужгород, Хуст і Мукачево.
Нa сайті є мoжливість зрoбити пожертву з бaнківської кaртки. Кошти можнa також внести на рахунок Угорського підрoзділу Ордену Йоганнітів, зaзначивши кoнкретне цiльове призначeння плaтежу.

Таміла Рахівська

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат