В Ужгороді, на землях виділених під дитсадки, будують багатоповерхівки

28.06.2024 19:36 РАТУША

На території колишнього зеленгоспу, що на розі вулиць Загорської та Івана Франка, виросла новобудова. Минулого року тут мали почати будувати садок, натомість сьогодні продають квартири від 50 000 доларів.

Ще напередодні місцевих виборів у 2020-му році, а потім у 2022-му, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та головний архітектор міста Олег Боршовський роздавали інтерв’ю про майбутній сучасний навчально-виховний комплекс на 250 місць на тому ж розі вулиць Загорської і Франка.

Ужгородцям навіть презентували проект уявного дитсадка та розповіли, що його будівництво коштуватиме 44 мільйони гривень. 10% коштів на спорудження мали виділити з бюджету громади Ужгорода і 90% — з державного бюджету. Здати в експлуатацію садок мали минулого року. У ньому мало бути 13 груп і 100 працівників. На його місці виросла чергова багатоповерхівка, квартири у якій продають за понад 50 000 доларів.

Також соціальне зобов’язання зі зведення садочка взамін на дозволи свого часу давав найбільший забудовник вулиці Климпуша у мікрорайоні Боздош. Відтак, обіцянку було змінено на побудову дитячого майданчика, зрештою мешканці не отримали нічого. За недотримання домовленостей ніхто не відповів жодним чином.

Якщо врахувати, що останній садок в Ужгороді збудували понад 30 років тому, тобто ще за радянських часів, і якщо врахувати, що з початком війни населення в Ужгороді зросло приблизно у 2,5 рази, то ця історія виглядає, як мінімум антилюдяно. Бо сьогодні в Ужгороді — понад 8,5 тисяч дошкільнят. Їх виховують у 23-х заповнених до максимуму садках, деякі з них перевантажені майже вдвічі.

Мікрорайони Ужгорода продовжують рясніти новими багатоповерхівками, дошкільнят стає більше, електронна черга у діючих садках вже заповнена на кілька років уперед і місць у ДНЗ гостро не вистачає.

GroZa

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат