На Ужгородщині за добу затримали відразу 4 групи ухилянтів, які намагалися потрапити до Словаччини

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України 28.06.2024 17:26 КРИМІНАЛ

Прикордонники Чопського загону затримали чотири групи громадян України призовного віку, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон.

▪️ Найбільшу з них за чисельністю – шістьох чоловіків віком від 25 до 48 років - зупинили за пів кілометра від державної межі військовослужбовці відділу «Ужгород». Затримані виявилися жителями Закарпаття, тож легко орієнтувалися на місцевості. Завадити їх протиправним намірам вдалося завдяки випереджувальній інформації оперативників загону.

▪️ Інших п’ятьох правопорушників виявив у районі населеного пункту Сімер під час проведення перевірочних заходів прикордонний наряд відділу «Новоселиця». Чоловіки не мали при собі жодних документів. У ході опитування вони визнали, що прямували у бік кордону, аби пробратися горами у Словаччину. Правоохоронці встановили, що усі п’ятеро є місцевими жителями і знайомі між собою.

▪️ Трьох тернополян зупинили у горах за кількасот метрів від кордону військовослужбовці відділення «Кам’яниця». Чоловіки розповіли правоохоронцям, що майже два місяці постійно змінювали місце перебування, переїжджаючи з міста у місто на заході України за вказівками переправників. Врешті, їм наказали прибути на Закарпаття, де двоє невідомих доставили їх у прикордоння, супроводили перші два кілометри, а потім залишили. Далі рух чоловіків переправники скеровували дистанційно.

▪️ Останню із груп, двох донеччан, затримали також у горах, у районі села Княгиня Ужгородського району. Чоловіки зізналися, що провели у горах три доби, потрапили під зливу, відійшли від маршруту та знайшли притулок в одного з місцевих. Він же за грошову винагороду дозволив їм залишитися у нього декілька днів і потім підвіз ближче до кордону. Донеччан затримали під час подолання ними гірської річки.

Тривають заходи зі встановлення осіб, які сприяли правопорушникам у незаконному перетині кордону.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат