На Закарпатті затримали керівника злочинного угруповання, яке координував екснардеп-регіонал

28.06.2024 17:15 КРИМІНАЛ

Служба безпеки та Національна поліція знешкодили організоване злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Закарпаття.

У результаті комплексних заходів у Мукачеві затримано керівника силового блоку банди, яку координував колишній народний депутат від Партії регіонів.

Наразі екснардеп очолює одну з районних рад області.

За матеріалами справи, зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску щодо політичних конкурентів ексрегіонала.

Так, наприклад, учасники банди намагалися залякати одного з депутатів Закарпатської облради.

Задокументовано, що фігуранти здійснили підрив на подвір’ї його домоволодіння, використовуючи вибухівку. А перед тим неодноразово підпалювали його помешкання та рухоме майно.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за чч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання, повідомляє пресслужба СБУ.

За повідомленням Віталія Глаголи мова про 42-річного Мирослава Чопея. Злочинець, за вказівкою Михайла Ланя, який нині керує Мукачівською районною радою, із метою залякування людей організовував підриви гранат, підпали транспортних засобів та помешкань.

Сьогодні ж суд обрав Мирославу Чопею запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 20 мільйонів гривень.

Депутатом облради, якого намагалися залякати бандити, є Георгій Горват. Зокрема кримінальники здійснили підпали його майна та згодом підірвали вибухівку в нього на подвір’ї.

Читайте також: Продаж за безцінь землі у Мукачеві: викрито мера Балогу та голову райради Ланя (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат