Бакалавр з окопу

Софія Сливка 24.06.2024 13:59 ПОДІЇ

Студент Навчально-наукового інституту хімії та екології УжНУ захистив дипломну роботу прямо з передової. Він вступив до лав української армії як доброволець та захищає нашу країну в Донецькій області.

Випускник спеціальності екологія та охорона довкілля Андрій Келешовчак представив комісії роботу дистанційно, з телефону, перебуваючи на позиції на Донецькому напрямку. За 2 дні до захисту дипломної роботи в їхній центр зв’язку потрапив ворожий снаряд, тож студент переживав, чи взагалі зможе вийти на зв’язок.
Андрій Келешовчак присвятив свою роботу дослідженню впливу на навколишнє середовище фортифікаційних споруд в Донецькій області, що є, на жаль, актуальною темою у наш час. У роботі він охопив історичний розвиток фортифікацій, їхні архітектурні особливості та екологічні наслідки для місцевих екосистем. Студент дослідив основні аспекти впливу фортифікацій на довкілля, такі як зміна ландшафту, забруднення ґрунтів і вод, фрагментація середовища проживання, ерозія ґрунтів. Андрій Келешовчак зробив важливі висновки про необхідність інтеграції екологічних підходів у процес планування та знесення фортифікацій і запропонував конкретні рекомендації щодо мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище. Випускник тісно співпрацював у дистанційній формі зі своїм керівником – Сергієм Сухаревим.
Фортифікаційні споруди, такі як окопи, бункери, траншеї та інші інженерні загородження, мають значний вплив на природні умови. Вони змінюють структуру ґрунтів, спричиняють їх ущільнення та ерозію, що веде до зниження родючості та втрати біорізноманіття. Забруднення ґрунтів важкими металами та вибуховими речовинами створює додаткові екологічні ризики та ризики для здоров'я для місцевого населення, флори і фауни.
«Аналіз даних літературних джерел, основний об’єм експериментальних досліджень, обробка та аналіз одержаних результатів, формулювання попередніх висновків виконано дипломантом   особисто» – зазначив заступник голови екзаменаційної комісії Олег Глух.  
За його словами, екзаменаційна комісія заслухала доповідь, ілюстровану світлинами фортифікаційних споруд, поставила декілька уточнювальних запитань та оцінила дипломну роботу на відмінно 90% (А). Присутні привітали Андрія з успішним захистом дипломної роботи та подякували за захист Батьківщини.

Софія Сливка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат