Ужгородці створили петицію мета якої унеможливлення безпричинного і хаотичного обрізання дерев

20.06.2024 11:50 РАТУША

Хаотичні та неякісні обрізки міських дерев з повним видаленням крони не припиняються. Активісти вимагають заборонити обрізку дерев без попередження і пояснення причин.

Текст петиції:

"Незважаючи на обурення мешканців Ужгорода та численні звернення проти варварських кронувань, хаотичні та неякісні обрізки міських дерев з повним видаленням крони не припиняються. Згідно з постановою Кабміну №559 «Про такси для обчислення розміру шкоди, завданої зеленим насадженням у межах міст», дерево з видаленням крони від 1/3 до 1/2 її довжини належить до категорії пошкоджених дерев, а дерево з видаленням більш ніж половини довжини крони належить до категорії дерев, пошкоджених до ступеня припинення росту.

Маємо усі підстави стверджувати, що КП КШЕП за повної згоди місцевої влади займається знищенням дерев у місті за кошти міського бюджету. У зв'язку з цим вимагаємо від міськради, департаменту міського господарства УМР та КШЕПу завчасно і публічно повідомляти за допомогою наявних каналів комунікації (вебсторінка міськради, офіційна сторінка у мережі Facebook, а також сторінку КШЕПу) про заплановані обрізки дерев мінімум за 2 тижні до проведення робіт.

У публікації має бути вказана точна адреса, дата і час обрізки, причина, організація і її начальник та заступник, що виконуватиме роботу, кількість дерев і кількість гілок, які планується обрізати. Також просимо завчасно - наприкінці місяця публікувати календар обрізок на прийдешній місяць.

На сьогодні якість робіт не витримує жодної критики і викликає повну недовіру до процесу догляду за міськими деревами.

Громада міста вимагає прозорості у цьому питанні! Водночас, для мешканців прилеглих до тих зелених насаджень територій, вулиць це буде нагодою висловити своє відношення до обрізки та проконтролювати процес роботи".

Підписати петицію

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат