У Всесвітній день біженців на Закарпатті провели низку заходів

20.06.2024 16:23 ПОДІЇ

 

Сьогодні відзначаємо Всесвітній день біженців. З цієї нагоди в області провели низку заходів, - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

- Зокрема, у Закарпатській ОВА відбулося тематичний круглий стіл, у якому взяли участь фахівці профільних департаментів обласної військової адміністрації, психологи, представники благодійних фондів.

Йшлося про те, що, аби забезпечити внутрішньо переміщених осіб усім необхідним, потрібна не тільки гуманітарна допомога, але й системні заходи, спрямовані на їх інтеграцію в наше суспільство.

Крім того, у центрі Ужгорода за ініціативи УВКБ ООН пройшла «Толока солідарності та рішень для біженців та внутрішньо переміщених осіб».

Відвідувачі мали можливість ознайомитися із фотовиставкою з історіями біженців, переглянути мінівиставу «Метелик», режисеркою якої є Марина Больбух з Харкова. Для діток облаштували локацію для розваг з аніматорами та творчими майстернями.

Згідно з оперативними даними мобільних операторів, Закарпаття стало прихистком і новим домом для більш ніж 300 тис. внутрішньо переміщених осіб. Водночас офіційно зареєструвалися 128 057 осіб.

Тут вони знайшли те, чого так прагнули у важкі хвилини, – турботу, безпеку, підтримку.

Уряд, обласна та місцева влади щодня працюють над тим, щоб спільно шукати шляхи для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи.

Відзначення Всесвітнього дня біженців за сприяння наших надійних партнерів із УВКБ ООН – знак міцної співпраці та розуміння, що маємо один вектор руху та спільні цілі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат