Віктор Микита відвідав з робочою поїздкою Мукачівщину

19.06.2024 20:42 ПОДІЇ

 

На базі виробничих потужностей компанії «Флекстронікс» провели планову зустріч із головами громад, представниками найбільших підприємств району та іншими, - повідомив голова Закарпатської ОВА.

- Головне питання – енергетична безпека Закарпаття в розрізі громад Мукачівщини.

Обговорили план вжиття оперативних заходів щодо забезпечення життєдіяльності населення та функціонування сектору економіки й безпеки громад району в умовах дефіциту централізованого енергопостачання.

Ймовірно, вже цієї осені та зими країна стикнеться з дефіцитом потужності, який спричинить масові відключення електроенергії як для населення, так і сектору економіки краю.

Є спільне розуміння необхідності проведення аналізу територій громад щодо можливості створення децентралізованої інфраструктури для генерації електроенергії за рахунок відновлювальних джерел, газу та інших альтернативних способів.

Мукачівська громада – одна з тих, які розпочали роботу зі створення децентралізованої інфраструктури для генерації електроенергії. Передусім це стосується обʼєктів критичної інфраструктури, амбулаторій, освітніх закладів тощо. Є власна стратегія, ефективні рішення, кредитний портфель тощо.

Дякую очільнику міста Андрію Балозі та команді, які працюють над питанням створення децентралізованої інфраструктури генерації електроенергії у громаді, за ініціативу й ефективну роботу.

Окремо обговорили необхідність переведення великих підприємств на автономну генерацію електроенергії для власних потреб. Генератори – це не рішення і точно не стратегія. Потрібно розглядати когенераційні установки, сонячні панелі та акумулятори.

Хочу відзначити, що окремі громади вже розуміють безальтернативність децентралізації та диверсифікації способів енергозабезпечення життєдіяльності своїх територій. Вони – приклад для тих, хто ще сподівається на диво.

Дякую громадам та підприємцям за розуміння і прагматичні рішення.

Рухаємося далі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат