Клей для плитки – найважливіший інструмент для укладання покриття



Ремонтні роботи практично завжди включають використання плитки як основного підлогового або настінного матеріалу. Це довговічний, красивий і практичний матеріал, але якісні характеристики багато в чому визначаються виходячи з того, як плитка укладена, і які матеріали при цьому використовувалися. Основним матеріалом є клей, за допомогою якого плитка скріплюється із поверхнею.

Раніше для кріплення використовували пісок та цемент, але сьогодні є як більш дешеві та практичні рішення, так і дорожчі та багатофункціональні варіанти. Розглядаючи різний клей для плитки, можна переконатися, що промисловість пропонує рішення під будь-які обставини. Важливо визначити завдання та знайти гідне рішення.

Склад клею

Він може бути різним, за цим параметром класифікують такі види клею:

1. Цементні. Такі суміші швидко сохнуть, а в їхній основі застосовується цемент. Вартість доступна, параметр еластичності помірний через наявність добавок у складі. Такий клей ідеально підійде для легкого граніту із встановленням усередині приміщень;

2. Епоксидні чи поліуретанові двокомпонентні. Ідеальна адгезія та еластичність, можна використовувати для внутрішніх та зовнішніх робіт, де є висока вологість;

3. Дисперсійні. Однокомпонентні суміші, що застосовуються для обробки фасадів та внутрішніх приміщень, особливо там, де є можливість прямого контакту з водою.

Іноді продається клей під різні види матеріалів. Наприклад, клей для керамограніту з доставкою ідеально підійде для однойменного матеріалу. Він ідеально приклеє його до поверхні, витримуючи вагу керамогранітної плитки.

Характеристики та властивості клею

За даними параметрами також виділяють кілька різновидів клею для плитки:

● універсальний (використовується для плиток усіх розмірів та під будь-які цілі);

● посилений (суміш розбавляється різними добавками, що збільшує міцність, адгезію та інші параметри);

● вологостійкий (у складі є гідрофобні компоненти, що відштовхують вологу і не утворюються бактерії або грибок);

● швидкотвердіючий (на затвердіння піде близько 3 годин, ідеальне рішення для ситуацій, коли потрібно швидко закінчити об'єкт);

● вирівнюючий (застосовується для поверхонь, де перепад нерівності до 5 мм);

● еластичний (клей, що забезпечує захист плитки від розтріскування за наявності деформацій основи, особливо актуально при монтажі на системі теплої підлоги).

Після покупки багато залежить від рівня умінь і знань майстра, а також правильної заготівлі клейового складу. При дотриманні технології виробник клею гарантує, що плитка буде укладена надійно і без проблем у майбутньому.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат