Сучасні двоспальні ліжка — як вибрати



Зазвичай ми не дуже довго думаємо над вибором ліжка і купуємо той варіант, який сподобався нам візуально та підходить за розмірами і під інтер'єр. Однак потім, в процесі експлуатації, проявляють себе безліч неприємних факторів. Щоб уникнути подібного сценарію, слід купувати меблі з урахуванням всіх нюансів. Особливо якщо мова йде про двоспальне ліжко, яким користуватися будете не лише ви.

Фото https://aklas.ua/. Ліжко RICHMAN з підйомним механізмом

Розміри ліжка

Обираючи ліжко конкретних габаритів, обов'язково враховуйте площу кімнати. Відстань від спального місця до інших предметів інтер'єру має становити не менше 70 см, щоб було достатньо простору для пересування. При виборі довжини ліжка слід орієнтуватися на ріст найвищої людини у парі. Бажано, щоб меблі були довшими хоча б на 20 см. В свою чергу, оптимальна ширина ліжка залежить від того, в якій позі ви любите спати.

Матеріали каркасу

Сучасні двоспальні ліжка виготовляються з різних матеріалів:

  1. Масив — один із найбльш довговічних та надійних матеріалів, який має дуже презентабельний вигляд. Він відрізняється екологічністю та природною красою. Ліжко з деревини витримує інтенсивні навантаження, довгий час не скрипить і при дбайливому використанні служить десятиліттями.
  2. ДСП — відрізняється високими експлуатаційними характеристиками за демократичну ціну. При цьому матеріал досить простий в плані обробки, що дозволяє втілювати різні дизайнерські ідеї. На прикладі магазину aklas.ua ви можете переконатся в різноманітті таких меблів.
  3. Метал — ліжка із цього матеріалу характеризуються максимальною міцністю. Крім того, металевий каркас підходить практично для будь-якого інтер'єру: лофт, мінімалізм, кантрі.

Фото https://aklas.ua/. Ліжко “Світ меблів”

Основа

Зазвичай двоспальні ліжка комплектуются ламелями або суцільною основою. Ламелі відрізняються легкою вагою, пружинят та покращують ортопедичні властивості матраца. Планки, розташовані на однаковій відстані одна від одної, правильно розподіляють навантаження та забезпечують гарну терморегуляцію. В свою чергу, суцільна основа підходить для людей, яким не важливі ортопедичні властивості ліжка. Як правило, в таких меблях застосовується монолітний або фанерний блок. 

Місце для зберігання

При виборі двоспального ліжка багатьом важливий не лише комфорт спального місця, але й додатковий функціонал меблів. Адже якщо кімната має невелику квадратуру, то простір хочеться максимально оптимізувати. В такому випадку актуальним може бути двоспальне ліжко з нішами для зберігання. Як правило, в таких ящиках може поміщатися не багато речей, але питання із зимовою ковдрою, постільною білизною, пледами та іншими спальними речами можна вирішити.

Наостанок згадаємо про дизайн сучасних ліжок. Меблі можуть бути виготовлені в різній кольоровій гамі, відрізнятися формою та декорування. Сьогодні за доступну ціну можно придбати стильне двоспальне ліжко у будь-який інтер’єр: лофт, класика, мінімалізм, хай-тек, сканді.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат