Стежками Івана Чендея

Софія Сливка 18.06.2024 13:31 ПОДІЇ

У родинному будинку І. Чендея відбулася екскурсія для поціновувачів творчості письменника

17 червня в Ужгороді відбулася вільна екскурсія у родинній садибі відомого українського письменника, кіносценариста, перекладача, лауреата Шевченківської премії Івана Чендея. У відвідувачів була можливість доторкнутися до родинного гнізда письменника, прогулятися затишним садом, побачити куточки, де творив майстер слова, та послухати спогади Марії Чендей-Трещак про батька.
Спершу пані Марія показала гостям мальовничий сад, де мало не кожне дерево має свою особливість та історію. Більшість з них посадив Іван Чендей. Завершилась прогулянка у затишному куточку саду, який рідні називають «Під смереками». За спогадами доньки, тут письменник любив проводити час та писати.
Екскурсія продовжилась у самому будинку, де відвідувачів пригостили солодощами та напоями, а пані Марія поділилася спогадами про батька та розповіла про цікаву колекцію картин, яку зібрав І. Чендей. А її чоловік, голова благодійного фонду ім. Івана Чендея Іван Трещак, описав гостям як з’явилась ідея та як проходить щорічний літературний конкурс малої прози присвячений письменнику.
Опісля учасники екскурсії мали нагоду побувати в робочому кабінеті Чендея, оглянути рукописи, особисті документи та бібліотеку автора, а також послухати цікаві факти з біографії письменника та поспілкуватись з його рідними.    

Софія Сливка

ТЕГИ : екскурсія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат