В Ужгороді пройшов Форум «Шлях гідності: Боротьба за права людини»

Вероніка Межуєва 14.06.2024 19:41 ПОДІЇ

14 червня в місті Ужгород відбувся форум на якому в режимі онлайн презентував доповідь Омбудсман України Дмитро Лубінець- йдеться в джерелі Новини Закарпаття.

Кожне 5 звернення до Омбудсмана України надходить від родин військовослужбовців, кожне 10 - від ВПО.   Про це йдеться у Щорічній доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році.
Було зазначено, що протягом 2023 року до України з російського полону повернуто 991 військовослужбовця, а з лютого 2022 року – 2598. Понад 6 мільйонів громадян України залишили країну, з них 4 мільйони 240 тисяч отримали тимчасовий захист у ЄС. За даними державного порталу «Діти війни», понад 19 тисяч дітей були депортовані до Росії або примусово переміщені на тимчасово окуповані території.
Минулого року структурні підрозділи секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили понад 3000 моніторингових візитів, за результатами яких направили понад 10 тисяч рекомендацій органам державної влади.
Ведеться моніторинг умов перебування внутрішньо переселених українців, і Закарпаття отримало позитивну оцінку за цю роботу.

У презентації доповіді Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця взяли участь і представники влади Закарпаття, депутати різного рівня.
Як розповів нам депутат Ужгородської міськради Арсен Мелкумян, наш регіон наразі є тиловим, що відповідно формує нові навантаження на владу. "Наш регіон прийняв у себе сотні тисяч громадян зі сходу України. Десятками тисяч вимірюється кількість вимушено переселених осіб в обласному центрі, зокрема. І ми відповідальні за те, щоб ВПО почували себе у нас захищеними і мали всі умови для комфортного проживання", - розповів Арсен Мелкумян.

Вероніка Межуєва

ТЕГИ : Лубінець, Мелкумян

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат