На Мукачівщині заборонили рух аварійним мостом у селі Гандеровиця

13.06.2024 11:56 ПОДІЇ

 

Через непридатність до використання та небезпеку для населення забороняють рух мостом через струмок у с. Гандеровиця Мукачівського району, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Перехід, що розташований на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С 070733 (Ділок – Станово – Яблунів) – Гандеровиця, проінспектували фахівці Інституту проектування інфраструктурних об’єктів на замовлення Служби місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області. І висновки їхні невтішні.

Згідно з результатами обстеження, спостерігається оголення і корозія арматури та плит прогонової будови мосту, руйнуються і замокають опори, пошкоджена металева сітка габіонів та кам’яна кладка підпірних стінок.

Перехід довжиною 8 метрів та доволі високий – близько 3,6 м від дзеркала води. Його визнали непрацездатним, а зважаючи на стан опор і можливість їх руйнування, експерти рекомендували терміново перекрити рух автотранспорту по мосту.

Дорожники встановили відповідні знаки, що попереджають про заборону руху та вказують напрям об’їзду.

Однак за ніч усі знаки зникли, а транспортні засоби продовжили їздити через аварійний міст! Закликаємо громаду бути свідомою і не наражати на небезпеку себе та близьких.

Для зручності водіїв нижче подаємо схему об’їзду.

Попри відсутність фінансування експерти продовжують проводити аудит та інспектування стану мостів на місцевих дорогах області. Чимало з них в аварійному стані, але є і такі, рухатись якими небезпечно. Варто розуміти, що у 2024 році з Дорожнього фонду ми не отримали жодної копійки на утримання доріг. Для цих потреб спрямували 40 млн грн із обласного бюджету. Територіальні громади долучаються до фінансування, так є можливість відремонтувати критично важливі ділянки доріг. З мостами інша історія, для їх ремонту треба значно більше коштів, ніж на відновлення автошляху. Тож поки міст на Мукачівщині закритий, шукаємо можливості фінансування такого проєкту.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат