Цьогоріч Закарпаття планує оздоровити понад 14 тисяч дітей

13.06.2024 15:30 СОЦІО

Ідеться про відпочинок та оздоровлення пільгових категорій, дітей військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб на території області, як найбезпечнішого сьогодні регіону України, та за кордоном, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

- Для цього у бюджетах різних рівнів передбачено 15,7 млн грн. Водночас варто зазначити, що лише 11 громад запланували видатки для фінансування програм з оздоровлення та відпочинку дітей. Деякі передбачили кошти для забезпечення відпочинку понад 13 тисяч школярів у денних пришкільних таборах.

Закарпатські оздоровлювальні заклади приймають на відпочинок неповнолітніх вразливих категорій з усієї України, передусім дітей загиблих воїнів і військовослужбовців, які боронять нашу Батьківщину. Вже зараз такі групи за рахунок благодійних організацій перебувають на оздоровленні в закладах на Хустщині та Мукачівщині, де проходять також соціально-психологічну реабілітацію.

Крім того, діти, батьки яких загинули під час війни, зазнали важких поранень або зникли безвісти зможуть в супроводі дорослих безкоштовно оздоровитися у термальному комплексі «Косино».

Протягом літа діти військовослужбовців будуть відпочивати в Угорщині, Австрії, Латвії, Польщі. Всі витрати беруть на себе наші партнери. Станом на сьогодні 28 діток наших Героїв вже відпочивають у Чехії.

До уваги батьків! Якщо ви належите до пільгових категорій та бажаєте оздоровити дітей, необхідно звернутися до органів соцзахисту за місцем проживання із відповідною заявою. З собою потрібно мати копії свідоцтва про народження та документа, що засвідчує належність до пільгової категорії (наприклад, посвідчення тата-військовослужбовця).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат