Пасажирський потяг по дорозі з Чехії на Закарпаття зіткнувся з вантажним потягом

06.06.2024 10:04 ПОДІЇ

У Чехії пасажирський потяг RegioJet 1021, що прямував у Чоп, зіткнувся з вантажним потягом ČD Cargo. Четверо людей загинуло і десятки отримали поранення. Пасажири причіпного вагона до України не постраждали.

Як повідомляє чеський портал новин iDNES, аварія трапилася біля нової станції Пардубіце. Прес-секретар пожежної залізничної адміністрації Мартін Кавка спочатку заявив про "двох загиблих та десятки постраждалих, деякі з яких перебувають у тяжкому стані". Однак вже за годину прес-секретар рятувальної служби Пардубіце Олена Кісіала уточнила, що загинуло четверо людей.

Як зазначається, серед десятків постраждалих є діти. До рятувальної операції залучили гелікоптери та 36 підрозділів професійних пожежників та добровольців. "Зіткнення поїздів - це велике нещастя. Ми всі думаємо про жертв та постраждалих. Я висловлюю свої щирі співчуття всім постраждалим", - написав прем'єр-міністра Чехії Петра Фіала у соцмережі X.

Видання Hospodářské noviny пише, що поїзд RegioJet проїхав повз знак зупинки і це, попередньо, могло стати причиною зіткнення з вантажним. Наразі ведеться розслідування.

Укрзалізниця повідомляє, що серед загиблих в аварії потяга у Чехії немає пасажирів причіпних вагонів, які їхали до Чопа.

"Вночі поїзд Прага − Кошице (оператор − чеська приватна компанія RegioJet) на території Чехії зіштовхнувся з вантажним поїздом, - йдеться у повідомленні Укрзалізниці у Telegram. - За попередньою інформацією, є загиблі та постраждалі. При цьому причіпні вагони, у яких прямують пасажири RejioJet до Чопа, знаходяться всередині поїзда і, за попередньою інформацією, загиблих чи серйозно постраждалих серед пасажирів до Чопа немає".

Укрзалізниця наголошує, що тримає контакт із чеським оператором для максимальної допомоги пасажирам із подальшими пересадками.

"Також прогнозується затримка поїзда RegioJet Прага − Перемишль, з якого більшість пасажирів пересідають на поїзди до України", − йдеться в повідомленні.
___________________________________________________

У аварії загинули дві українки. Це підтвердили в МЗС України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат