Закарпатська клінічна лікарня та Регіональна лікарня в Любліні підписали Меморандум про співпрацю

06.06.2024 13:55 ПОДІЇ

Закарпатська обласна лікарня ім. А.Новака розпочинає важливий етап покращення надання медичних послуг, - повідомляє заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо. - Сьогодні до нашого регіону прибули партнери з Любліна для офіційного старту реалізації польсько-українського проєкту в межах програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 та підписання відповідного меморандуму між двома закладами охорони здоров’я.

Відтак Регіональна спеціалізована лікарня ім. Стефана Кардинала Вишинського та Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака працюватимуть над впровадженням та вдосконаленням сучасних діагностичних і терапевтичних методів. Особливу увагу приділятимуть серцево-судинним захворюванням, нейрохірургічним втручанням та лікуванню бойових травм, а це дозволить значно підвищити ефективність надання медичних послуг.

Одним із ключових напрямків є придбання сучасного діагностичного та ангіографічного обладнання для обох лікарень. Це оснащення допоможе вчасно і точно визначати захворювання, що є критично важливим для надання своєчасної та якісної допомоги.

Меморандум також передбачає поглиблення транскордонного співробітництва між закладами охорони здоров'я. Взаємодія лікарів за допомогою телемедичних засобів і обмін найкращими практиками дозволить покращити рівень надання послуг та забезпечити ефективний обмін досвідом.

Усе це стає можливим завдяки тому, що у грудні 2023 року наш регіон став одним із переможців транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 за напрямком «Охорона здоров’я». Завдяки цьому ми отримали понад 1,1 млн євро від Євросоюзу для посилення цієї лікарні, а це 90% від загальної вартості проєкту. Ці кошти стануть важливим ресурсом для реалізації поставлених завдань і забезпечення якісної допомоги.

Сподіваємося на плідну й ефективну співпрацю з польськими партнерами задля добробуту краян, швидшого і точнішого діагностування, якісного й своєчасного лікування тих, хто цього потребує.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат