Як правильно підібрати зволожувальний крем для обличчя

Для більшості людей сухість шкіри можна легко виправити, змінивши режим зволоження. Але з чого почати, маючи сотні варіантів продукції?

Безумовно не існує універсального засобу для всіх. Крем, який зволожує шкіру і запобігає втраті води в ній, працює краще, ніж інші зволожувальні косметичні засоби, включно з лосьйонами, гелями. Він щільніший і містить більше олії, що робить його максимально зволожувальним. Тому він робить шкіру гладкою і надовго зберігає її м'якою.

Креми для обличчя — обов'язковий елемент щоденного догляду. Обрати свій варіант, що відповідає потребам та типу шкіри завжди можна на HealthyLand. У каталозі представлена продукція різних брендів, що дає змогу купити косметику з урахуванням бюджету та призначення.

Щоб крем максимально підійшов вам і ефективно виконував своє завдання, важливо враховувати кілька факторів.

Чому важливо враховувати свій тип шкіри

Вибір відповідної зволожувальної косметики залежить від типу шкіри й ступеня сухості, яку ви відчуваєте. Для отримання найбільш точної та індивідуальної поради корисно відвідати дерматолога. Але, загалом, можна дотримуватися загальних рекомендацій.

Якщо ви відчуваєте сезонну сухість на нормальній шкірі, то буде достатньо лосьйону. Однак з віком вона утримує менше вологи й потребує більшої допомоги. Жінкам у пременопаузі та всім людям, старшим за 50 років, слід використовувати зволожувальний крем.

Якщо ваша шкіра має тенденцію до сухості, а зима робить її ще сухішою, потрібно відмовитися від лосьйону та обрати щось густіше й ефективніше, зокрема, креми. Вони додадуть вологи й збережуть більше води, що збереже епідерміс здоровим і захистить його в холодні дні.

Якщо ви власник жирної шкіри, то вам слід пам'ятати, що занадто багато зволожувального крему може закоркувати пори та призвести до появи прищів.  Дерматологи рекомендують відмовитися від зволожувального крему або вибрати гель, який легший за текстурою.

Якщо у вас комбінована шкіра (в деяких місцях суха, а в інших жирна — часто в так званій «Т-зоні»), то треба зволожувати сухі ділянки й пропускати жирні.

Як запобігти сухості 

Сухість нерідко призводить до подразнень і почервоніння, що псує зовнішній вигляд і може призвести до передчасного старіння шкіри. Щоб запобігти цьому, рекомендується прислухатися до наступних порад:

  • Наносьте зволожувальний крем одразу після виходу з душу. Коли шкіра волога, густіші креми розподіляються легше, а зволожувальний більш ефективний, оскільки він утримує воду і не дає їй випаровуватися.

  • Прислухайтеся до своєї шкіри. Адже її поточні потреби можуть залежати від багатьох чинників: харчування, стану здоров'я і навіть зміни погоди. Тому проконсультуйтеся з фахівцем, якщо на покривах стали з'являтися прищі та подразнення. Можливо, це тимчасова проблема, і достатньо буде поміняти косметику. Але стан шкіри може вказувати на певні захворювання або дефіцит вітамінів чи мінералів, що потребує медичної уваги. 

  • Зверніть увагу на певні інгредієнти у складі крему, як-от кераміди, молекули воскових ліпідів та гіалуронову кислоту, які допомагають зволожувати шкіру. Але уникайте засобів з ароматизаторами, бо вони можуть спричинити подразнення сухої шкіри. Людям із чутливим типом не варто використовувати органічні засоби, оскільки багато інгредієнтів можуть посилити алергію.

Незалежно від того, який у вас тип шкіри і яку проблему ви хочете розв'язати за допомогою крему, ви знайдете ефективні та доступні за ціною продукти на healthyland.com.ua. Детальний опис товару і консультація менеджерів допоможе зробити правильний вибір.

 

ТЕГИ : крем

Коментарі :


28.06.2024 10:28 Наталія

Дякую за чудову статтю! Такі корисні поради щодо вибору крему. Я раніше теж довго не могла знайти ідеальний варіант для себе. Перепробувала багато різних засобів, поки не відкрила для себе Medik8 https://onelovecosmetics.com.ua/medik8 тепер користуюся їхнім денним кремом з SPF, і шкіра просто в захваті! Він і зволожує, і від сонця захищає - прямо два в одному. А ввечері наношу їхній нічний крем з ретинолом. Результат помітила вже через кілька тижнів - шкіра стала більш гладенькою і сяючою.


Додати коментар

 

 

 

Погода

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат