Мукачівський ТЦК зупинив 23-річного водія вантажівки з ліками для людей з ВІЛ

Cуспільне 31.05.2024 10:35 ПОДІЇ

На Закарпатті 29 травня співробітники Мукачівського РТЦК та СП зупинили 23-річного водія вантажівки, який перевозив ліки для людей з ВІЛ. Водія змусили пройти ВЛК і вручили повістку з вимогою явитись з речами в Мукачівський військкомат.

За словами голови Координаційної ради благодійної організації "100% Життя" Дмитра Шерембея, дії співробітників Мукачівського ТЦК призвели до зриву поставки препаратів до Тернополя та Івано-Франківська, оскільки 29 травня вантаж ліків не доїхав до місця призначення.

Про це Дмитро Шерембей повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"Персонал ТЦК проігнорував не тільки вік чоловіка, який згідно з законами не є призовним, але і той факт, що при зупинці роботи рефрижератора, або при повному використанні палива, ліки можуть зіпсуватись", — написав чоловік.

Він додав, що понад 6 годин лікарські засоби знаходились у машині без водія: "Якби в машині не було достатньо пального для підтримки температурного режиму, або виник збій, і до прикладу, це були б реагенти або ліки, які потребують замороження, то вантаж було б повністю зіпсовано".

"Не зважаючи на те, що МОЗ підтверджує критичну важливість компанії "Фармасофт", документи щодо внесення організації в реєстр об’єктів критичної інфраструктури розглядаються вже понад 2 місяці. У підсумку, ми дійдемо до ситуації, коли просто нікому буде розвозити ліки. Це питання є важливим, адже, наприклад, лише наша організація протягом останніх 2 років здійснила понад 4,5 тисячі поставок медичних товарів до понад 500 лікарень та організацій, а ми далеко не єдині на цьому полі. Задовольнити потреби медичної системи — це величезний людський ресурс, без якого неможливо забезпечити здоров’я та життя пацієнтів", — сказав голова Координаційної ради благодійної організації.

У ТЦК зазначили, що у середу, 29 травня, на блокпосту в районі села Нижні Ворота була зупинена вантажівка, за кермом якої був громадянин, який не мав при собі військово-облікових документів.

"Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством чоловіки від 18 до 60 років повинні при собі мати військово-облікові документи. Спільною групою оповіщення, яка складається з представників національної поліції та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, громадянин був доставлений до Мукачівського РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних. Перевіривши факти, йому була виписана повістка за місцем проживання", — йдеться у повідомленні.

Cуспільне

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат