Видобування солі на Закарпатті зупинилось через корпоративний конфлікт

30.05.2024 15:38 СОЦІО

ТОВ "Катіон Інвест" зупинило роботи на Тереблянському родовищі солі в Закарпатській області.

Компанія "Катіон Інвест" з початку весни не видобуває сіль на Тереблянському родовищі в Закарпатській області через корпоративний конфлікт між співвласниками. Про це розказав директор підприємства Сергій Кондратьєв в інтерв'ю NADRA.info.

"Все це почалося ще в грудні – саме тоді, коли пролунали перші сигнали про можливі корпоративні непорозуміння між інвесторами. Як тільки стало зрозуміло, що проєкт готовий розпочати видобуток першої продукції та зможе віддати кредити (а саме така модель фінансування) одному з власників, і він втратить вплив на підприємство", – сказав він.

Сергій Кондратьєв, син Валентина Кондратьєва, звинувачує Омельяненко у зупинці роботи.

"До початку березня ми системно працювали, відвантажували продукцію, готувалися, щоб восени не мати проблем з технічною сіллю. У нас були тверді домовленості, що компанії будуть систематично, по 2000-3000 т вибирати щомісяця. А зараз все зупинилося. Ми не можемо працювати", – сказав він.

Компанія встигла видобути близько 6100 тонн. Якщо роботу вдасться розблокувати, то до кінця року видобуток вийде на 30 000 – 35 000 тонн.

ТОВ "Катіон Інвест" з 2017 року володіє спецдозволом на видобування солі на Тереблянському родовищі. Компанія належить двом інвестиційним фондам – Ехо (бенефіціар – Валентин Кондратьєв) та Юкон (бенефіціарка – Оксана Омельяненко). Омельяненко – бізнес-партнерка бізнесмена Юрія Косюка, їй належать частки в таких компаніях бізнесмена, як ТОВ "МХП-Агрокряж", ТОВ "МХП-Агро-С".
У квітні 2023 року їхнє ж ТОВ "Закарпатська видобувна компанія" за 4,91 млн грн купило ліцензію на сусіднє родовище солі – Західно-Тереблянську ділянку.

biz.liga.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат