Від початку року закарпатцям погодили 72 заявки на пільгове кредитування за програмою Власний дім

29.05.2024 23:31 СОЦІО

 

Понад 18 млн грн вони зможуть використати на поліпшення житлових умов, повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

За його словами, йдеться про купівлю нового житла чи ремонт, реконструкцію наявного, відновлення даху, встановлення інженерних мереж, впровадження енергоефективних заходів.

Ця програма також дозволяє підтримувати бійців: серед отримувачів пільгових кредитів цього року – 12 чинних військовослужбовців, ветеранів, учасників бойових дій. Вони отримують кошти під 0%.

«Сподіваємося, що до кінця року ця цифра зросте, адже «Власний дім» дозволяє виконувати одне з основних для нас завдань – допомога захисникам», – підкреслив заступник очільника краю.

Василь Іванчо нагадав, що головна мета програми – зробити процес придбання або будівництво будинку/квартири більш доступним та легким для широкого кола населення, оскільки позичальники мають можливість отримати кредит на вигідних умовах, що передбачають низькі процентні ставки (3%).

Окрім того, на крайньому засіданні спостережної ради обговорили можливості розширення програми в напрямку енергоефективності. Але деталі згодом – після обговорення всіх моментів, узгодження та прийняття кінцевого рішення.

«Закарпаття завдяки програмі "Власний дім" робить значний крок у напрямку забезпечення доступного житла для своїх мешканців, покращуючи таким чином якість їхнього життя та сприяючи соціально-економічному розвитку регіону», – наголосив Василь Іванчо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат