Алергічний риніт: класифікація, причини та методи лікування

29.05.2024 17:41 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



При дії алергенів можливе запалення слизової оболонки носа, а це, у свою чергу, призводить до розвитку алергічного риніту. Це одне з найпоширеніших захворювань, причиною якого є пилок, домашній пил та інші схожі фактори подразнення. Запалення зачіпатиме не тільки ніс, а й середнє вухо, очі, горло, що у комплексі створює дискомфорт.

За статистикою кожна четверта людина на Землі страждає на алергічний риніт. Для українців запропоновані Едем таблетки від виробника «Фармак», за допомогою яких можна позбутися алергічної реакції та створити комфортні умови для життя. Залишається лише вивчити правила прийому та дозування, а також ознайомитися з побічними ефектами.

Причини та прояви риніту

Найчастіше такий вид нежиті є комбінацією двох факторів – генетичної схильності та впливу на людину того, що провокує хворобу. Серед основних причин можна виділити такі фактори:

  • шпори плісняви;
  • алергени домашніх тварин;
  • рослинний пилок;
  • алергени тарганів та кліщів.

Іноді серед причин також можна вказати тютюновий дим, миючі засоби та забруднене повітря.

Алергічний риніт є специфічною проблемою, тому його складно переплутати з багатьма іншими захворюваннями. Серед основних клінічних проявів виділяють:

  • закладеність носа;
  • чхання;
  • носовий свербіж;
  • неприємні відчуття у вухах та горлі;
  • виділення із носа.

Іноді симптоматика виявляється через кілька хвилин після дії подразника. Додатково може з'являтися набряк повік, сильне почервоніння та свербіж.

Лікування та профілактика

Необхідно провести симптоматичну терапію, а також скористатися антигістамінними препаратами. Додатково приймаються препарати, щоб зняти застій у кровоносних судинах слизової оболонки носа. При цьому їх прийом слід обмежувати одним тижнем.

Процедура комплексного лікування пов'язана з поступовим збільшенням дози алергенів, що вводяться. Завдяки цьому організм виробляє імунітет і дедалі більше формується поріг чутливості. Ця методика у комплексі полегшує симптоми хвороби.

Поради та рекомендації

У період цвітіння рослин категорично не рекомендується перебувати на вулиці. Якщо все-таки довелося вийти, то після приходу додому слід прийняти душ і переодягнутися, адже пилок накопичується на одязі. Якщо довелося їхати автомобілем, то потрібно закрити вікна, активуючи режим рециркуляції повітря в кліматичній установці за його наявності. Коли алергеном є домашній пил, слід позбавитися від килимів, а всі речі прати при температурі 60 градусів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат