Закарпатського волонтера з Тячівщини засудили на 5 років тюрми за переправлення ухилянта

28.05.2024 22:34 КРИМІНАЛ

Львівський апеляційний суд скасував покарання, призначене Тячівським районним судом волонтеру Василю Бердару за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Замість двох років іспитового терміну закарпатцеві присудили 5 років ув’язнення.

Як йдеться у вироку суду, який винесли 16 травня, уродженець села Ганичі Василь Бердар разом з іншими невстановленими особами організував незаконне переправлення громадянина України поза пунктами пропуску через державний кордон у Тячівському районі. За скоєне Тячівський районний суд призначив йому два роки умовного терміну.

Не погоджуючись із цим вироком, заступник керівника Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону звернувся з апеляційною скаргою, в якій наголосив, що Василь Бердар не визнав свою вину, а суд не врахував підвищену суспільну небезпеку вчиненого правопорушення в умовах воєнного стану та мобілізації.

У свою чергу захисник обвинуваченого зазначив, що Василь Бердар є молодим, має міцні соціальні зв’язки та позитивну характеристику за місцем проживання, а також займається волонтерською діяльністю. Зокрема він є волонтером відокремленого підрозділу «Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій у Тячівському районі» та членом громадської організації «Голос народу територіальних громад».

Вивчивши всі матеріали справи, колегія Львівського апеляційного суду на чолі з Тетяною Урдюк скасувала вирок Тячівського районного суду і призначила Василю Бердару покарання у виді 5 років позбавлення волі. Вирок можуть оскаржити у Касаційному кримінальному суді протягом трьох місяців.

zaxid.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат