У Закарпатській ОВА відбулася зустріч з представниками ООН у справах біженців

28.05.2024 22:14 ПОДІЇ

Гуманітарна та фінансова допомога, психологічна підтримка, облаштування помешкань для тимчасового проживання вимушених переселенців – це далеко не весь перелік напрямків, за якими УВКБ ООН спільно з партнерами працює на Закарпатті з 2022 року.

Результати співпраці керівництво обласної військової адміністрації обговорило разом з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький подякував партнерам за підтримку, розповів про ключові напрямки діяльності сьогодні і плани на найближчі 2 роки.

«Після початку повномасштабного вторгнення всі наші рішення були оперативними: у короткий час створити умови для проживання сотень тисяч людей, надати їм усе необхідне. Ніхто з нас тоді, у лютому 2022 року, не думав, що війна буде тривалою, вірили у швидку перемогу», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, зараз потрібні довгострокові рішення, які дозволять забезпечити внутрішньо переміщених осіб постійним житлом і роботою. Тому триває розроблення Стратегії розвитку області до 2027 року з урахуванням нагальних питань, пов’язаних із ВПО.

Керівництво краю також звернулося до представників УВКБ ООН з проханням доєднатися своїми ідеями, пропозиціями, підтримкою, щоб забезпечити належний догляд за маломобільними українцями, котрих уже евакуювали з інших областей, і яких ще можуть перевезти на Закарпаття із закладів, наближених до фронту.

«Нам потрібна допомога у відповідному облаштуванні будівель, створенні фонду соціального житла, підготовці фахівців!» – прокоментував перший заступник керівника краю.

Своєю чергою представники міжнародної організації готові розглянути різні варіанти, щоб допомогти в цих питаннях.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат