Експосадовця Берегівської міськради підозрюють у причетності до масштабного забруднення земель

24.05.2024 20:46 КРИМІНАЛ

Слідчі Берегівського райвідділу поліції проводять досудове розслідування у справі щодо забруднення побутовими відходами земель на території райцентру.

Раніше правоохоронці вже притягнули до кримінальної відповідальності керівника фірми-підрядника, який відповідав за організацію роботи по відходами нлігону твердих побутових відходів, що розташовувався у місті Берегово. Тоді виконавець самовільно розширив територію сміттєзвалища на інші земельні ділянки та допустив забруднення побутовимие тільки комунальної, але і приватної території, унаслідок чого загальна площа забруднення склала понад 5,38 га.

Як з’ясувалося у ході слідства, до допущення погіршення екологічної ситуації у місті причетний екскерівник одного з Управлінь Берегівської міської ради. Експосадовець, нехтуючи своїми службовими повноваженнями, не проконтролював виконання робіт з утилізації сміття та організацію роботи сміттєзвалища, не задокументував порушення процедури у чинному порядку та не доповів про це контролюючим та правоохоронним органам.

Такі дії завдали громаді збитків на понад 58 мільйонів гривень.

Наразі слідчі вже зібрали у справі усі необхідні відомості та провели експертні дослідження. На підставі отриманих доказів, поліцейські повідомили експосадовцю про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість чи неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило державним інтересам тяжкі наслідки.

За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Слідство у справі триває.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат