Валенсія: парк Гулівера



Послуги туристичної агенції відкривають перед вами безліч можливостей. Бажаєте відчути себе маленьким? Це легко, якщо поруч із вами лежить величезна людська постать. Ви знайдете її у Валенсії на дивовижному дитячому майданчику під назвою парк Гулівера. Це гарна локація, яка буде цікавою як дорослим, так і дітям. Знаходиться вона поряд з Містом мистецтв і наук.

Що відомо про парк Гулівера? Повноцінно функціонувати він почав у 1990 році. Над його створенням працював Рафаель Рівера. У ролі художника виступив Маноло Мартін – справжній майстер з виготовлення гігантських ляльок.

Архітектура

На місці, де раніше протікала річка Турія, руками вмілих будівельників було споруджено скульптуру Гулівера, розміром 70 метрів. Величезна фігура з історії про прибуття головного героя в Ліліпутію, виявилася не звичайним монументом колосального розміру, а справжнісіньким дитячим ігровим майданчиком. Зв'язаний Гулівер має такі параметри, що будь-яка людина, яка йде по тілу персонажа, схожа на живого ліліпута. Дорослі та діти піднімаються сходами, переміщаються по сітках та канатах, спускаються з гірок і рамп. Однак, це не єдина розвага в парку. Облаштовано безліч атракціонів, та найбільшою популярністю користується колесо огляду, з висоти якого видно всю Валенсію. Особливо ефективно вона виглядає саме в нічний час.

Завітайте в унікальний парк Гулівера, навіть, якщо не маєте власних дітей. Цю ігрову зону вважають одним із найкращих дитячих майданчиків у світі. Тут батьки веселяться нарівні з дітьми, адже розміри атракціонів це дозволяють.

Околиці

Якщо вам не вдалося відвідати знаменитий Фестиваль Вогню, не біда. Так, ви не побачили приголомшливої барвистої ходи й традиційних костюмів, не почули грому петард і феєрверків, але все ж таки маєте можливість відчути ту незабутню атмосферу. Просто завітайте до музею Лас Фальяс. У ньому зберігається найцікавіше вбрання та найкрасивіші карнавальні ляльки, які не були спалені. До речі, відвідувачі музею тут же можуть побачити сам процес виготовлення фігур із пап'є-маше.

Не відмовте собі в задоволенні відвідати Палац музики, створений у 1987 році. Говорять з його акустикою не зрівняється жодна інша будівля в Іспанії. Цей палац став шикарною відповіддю барселонцям, на їхні співочі фонтани. Треба сказати, що він вражає куди більше, ніж останні.

Гідний захоплення й не менш ефектний об'єкт – Палац мистецтв. Це оперний театр, який має ім'я королеви Софії. Він є частиною комплексу будівель Міста мистецтв та наук. Завдяки своїй незвичайній архітектурі, удостоєний порівняння з Сіднейським театром опери. Три із чотирьох залів палацу оформлені в футуристичному стилі. В них дають концерти симфонічні оркестри, проходить опера й балет. Класичні музичні твори на тлі сучасних декорацій звучать особливо ефектно. Не менш вражають і розцінки на квитки. Однак, якщо за кілька годин до вистави ще залишилися нерозкуплені квитки, їх починають продавати вдвічі дешевше.

Валенсія, як і вся Іспанія, багата на історичні та культурні пам’ятки. Країна живе насиченим життям. І ви маєте можливість відчути себе його частиною. Замовляйте тури на Танго Тревел, щоб «побачити світ»!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат