Закарпатська поліція повідомила про підозру шахраю, який ошукав рідних військовослужбовця

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 22.05.2024 14:53 КРИМІНАЛ

Нещодавно до поліції звернулися мешканки Запорізької області та повідомили, що вони стали жертвами шахрая. Жінки розповіли, що намагалися придбати авто для військових, сплатили гроші, однак, обіцяне так і не отримали.

У рамках розпочатого розслідування співробітники Хустського райуправління поліції спільно з фахівцями кіберполіції з’ясували, що мати та дружина військовослужбовця через знайомих підшукували автомобіль для захисника. Через деякий час до жінок із пропозицією звернувся 66-річний житель Закарпатської області. Він запропонував за 6 000 Євро привезти автомобіль із-за кордону.

Мешканки Запоріжжя погодились на умови закарпатця та після обговорення купівлі транспортного засобу зловмисник повідомив, що для придбання авто необхідно внести 90% передплати, а інші 10 % — оплата готівкою після переоформлення усіх документів.

Жінки перерахували на банківську картку «продавця» понад 220 тисяч гривень. Після цього чоловік запевнив, що протягом місяця автомобіль завезуть в Україну. Однак, транспортний засіб так і не привезли, а гроші потерпілим фігурант не повернув та перестав виходити на звʼязок.

Співробітники поліції встановили особу фігуранта – 66-річний житель села Крайниково. Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, зібрали достатньо доказів та в результаті повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому. За скоєне закарпатцю загрожує до 5 років позбавлення волі.

Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат