На Закарпатті від епілептичного нападу помер військовозобов’язаний

23.04.2024 11:33 ПОДІЇ

По дорозі до навчального центру у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав «Швидку допомогу», однак медики не встигли.

За даним фактом призначено службову перевірку. Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним та близьким померлого.
___________________________________________

Померлому було 39 років.

Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на трагедію. "Відомо, що українець, згідно з довідкою ВЛК, був визнаний придатним до військової служби. Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження", – написав він, додавши, що його представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини.

За інформацією джерел, мобілізований помер на території Львівської області.
___________________________________________

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого по дорозі до навчального центру у Закарпатській області. Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 426-1 ККУ – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Перевіряється факт можливого незаконного призову громадянина та ймовірної причетності до трагедії службовців Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат