Віктор Микита зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо

17.04.2024 14:33 ПОДІЇ

 

Провели робочу зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

На порядку денному – питання співпраці Закарпаття та федеральних земель Республіки Австрія в межах роботи Конгрес місцевих та регіональних влад, функціонування підприємств з інвестиціями закордонних партнерів та розвиток економічного потенціалу в цьому напрямку.

Попри війну австрійський бізнес продовжує працювати в Україні. Близько 200 підприємств зараз ефективно функціонують і зміцнюють економіку нашої держави.

Це головний сигнал від наших партнерів про впевненість у майбутньому нашої країни та безумовна підтримка її незалежності й суверенітету.

Загальний обсяг їх інвестицій – близько 1,53 млрд євро. В умовах війни 6% компаній працює без змін, 18% функціонують віддалено, 3% релокувалися в західні регіони України, ще 33% функціонують з окремими обмеженнями.

На Закарпатті австрійські компанії представлені всесвітньо відомими брендами «Fisher», «Blizzard», «Raiffeisen BANK» та іншими.

Разом із федеральними землями Бургенланд та Тіроль Республіки Австрія готуємо новий етап співпраці в гуманітарному, енергетичному, економічному і соціальному напрямках.

Зосереджуємо увагу на реабілітації та відновленні наших захисників, членів їхніх родин та відпочинку дітей з прифронтових регіонів. Окремо формуємо рішення щодо отримання будівельної техніки, засобів генерації електроенергії тощо.

Щиро дякую Надзвичайному та Повноважному Послу Австрії в Україні, нашим партнерам з федеральних земель Бургенланд та Тіроль за увагу і підтримку Закарпаття.

Розширюємо співпрацю для добробуту регіонів та наших країн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат