У Виноградові від сказу загинув кінь

11.01.2024 12:30 ПОДІЇ

10 січня, відповідно звіту про дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії ГУ Держпродспоживслужби, встановлено діагноз сказ коня.

Відомо, що тварина перебувала у приватному господарстві та утримувалася в задовільних умовах. Коли сталося інфікування тварини сказом, поки не відомо. Наразі ведеться епізоотичне розстеження даного випадку.

З метою координації заходів з локалізації та ліквідації сказу заплановано проведення засідання ДНПК при Берегівській районній адміністрації, на якому буде затверджено план заходів з попередження поширення та ліквідації сказу на території м. Виноградів, Берегівського району.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області звертає увагу власників домашніх тварин! Вакцинація проти сказу (антирабічна вакцина) є доступною і безкоштовною! Власникам тварин потрібно звернутися в дільничні лікарні ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області. У разі візиту лікарів ветеринарної медицини до приватних дворогосподарства з метою вакцинації – не перешкоджати та впускати спеціалістів для здійснення профілактичних методів.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат